Ποιοι είμαστε:

Το Πολυδύναμο Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Λεμεσού «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) και ιδρύθηκε το 2003 με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιου σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας. Σκοπός της Οργάνωσης είναι η παροχή κοινωνικών και ψυχολογικών υποστηρικτικών και θεραπευτικών υπηρεσιών σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, οι έφηβοι που βρίσκονται σε κίνδυνο, οι οικογένειες με κοινωνικοοικομικές προκλήσεις, ζευγάρια και άτομα που χρειάζονται στήριξη. Η επιστημονική ομάδα του Πολυδύναμου αποτελείται από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και εκπαιδευτικούς.

Χρίστος Παπαδόπουλος

Κοινωνικος Λειτουργος & Διευθυντης
Πολυδύναμου Κέντρου


Ο Χρίστος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Λεμεσό. Είναι πτυχιούχος της Κοινωνικής Εργασίας και της Νομικής. Εργάστηκε στην Ελλάδα στη Συνομοσπονδία για τη Σωτηρία του Παιδιού («Hope For Children»- Διεθνής Οργάνωση). Από το 1976 μέχρι το 2010 εργάστηκε ως κοινωνικός λειτουργός στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, από όπου αφυπηρέτησε από τη θέση του Ανώτερου Λειτουργού Ευημερίας.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολυδύναμου Κέντρου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» και μετά από απόφαση των μελών του έχει διοριστεί ως Εκτελεστικός Διευθυντής της Οργάνωσης, όπου συντονίζει τις δράσεις της και παρέχει εποπτεία στο προσωπικό. Παράλληλα, εργάζεται στο Κεντρικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, όπου παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής και οικονομικής στήριξης σε άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Ήταν ένας από τους πρωτεργάτες για τη δημιουργία του Πολυδύναμου και παρέχει τις υπηρεσίες του εθελοντικά, από την ίδρυση του μέχρι σήμερα.

Μαρία Πήτερ

Κοινωνικη Λειτουργος


Η Μαρία Πήτερ έχει αποφοιτήσει το 2005 από το Πανεπιστήμιο Frederick με Πτυχίο Κοινωνικής Εργασίας. Το 2015 έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Κοινωνική Εργασία και Κοινωνική Διοίκηση με Κατεύθυνση στην Κλινική Κοινωνική Εργασία. Έχει εργαστεί στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας στο Δρόμο («Street Social Work») του Δήμου Γερμασόγειας και του Δήμου Λεμεσού.

Εργάζεται στο Πολυδύναμο Κέντρο «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» από το 2006, όπου συντονίζει το Πρόγραμμα Παροχής Φαγητού (Υπηρεσίες προς Ηλικιωμένους, Αναπήρους και Ψυχικά Πάσχοντες). Επιπλέον, είναι μια από τις δυο επιστημονικές υπεύθυνες του Κέντρου Οικογενειακής Καθοδήγησης και παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και κοινωνικής στήριξης σε άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, καθώς επίσης και εποπτεία σε φοιτητές Κοινωνικής Εργασίας. Αξιοποιεί κυρίως τη Συστημική Προσέγγιση και τη Θεωρία των Δυνατών Σημείων.

Γιούλη Χατζάκη

Κοινωνικη Λειτουργος


Η Γιούλη Χατζάκη, είναι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Frederick και μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Κύπρου. Εργάζεται από το 2006 στο Πολυδύναμο Κέντρο "Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων" και συγκεκριμένα στο Κέντρο Οικογενειακής Καθοδήγησης, όπου δουλεύει με έφηβους, νέους, γονείς και οικογένειες παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και στήριξης. Επιπλέον, συντονίζει το Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών "ΑΜΑΛΘΕΙΑ".


Αλέξης Αντωνίου

Ψυχολογος


O Αλέξης Αντωνίου είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής. Είναι κάτοχος πτυχίου ψυχολογίας, μεταπτυχιακού στη Κλινική Συμβουλευτική Ψυχολογία, και διπλωμάτων στη συμβουλευτική εξαρτήσεων και στην Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα. Έχει παρακολουθήσει τετραετή εκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και στη παρούσα φάση είναι υποψήφιος διδάκτωρ ψυχολογίας.

Ως ψυχοθεραπευτής, έχει εργαστεί σε αρκετά κέντρα ψυχικής υγείας και συμβουλευτικής όπως το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στην Αθήνα, στο κλινική των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος, και το συμβουλευτικό κέντρο της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λεμεσού. Στη παρούσα φάση είναι ειδικός Ψυχοθεραπευτής στο Κέντρο Οικογενειακής Καθοδήγησης όπου παρέχει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας σε άτομα και οικογένειες αλλά και εποπτεία σε φοιτητές ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας.

Ανδρέας Παναγιώτου

Ψυχολογος


Ο Ανδρέας Παναγιώτου το 2004 αποφοίτησε από το τμήμα ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λαμβάνοντας πτυχίο στη Γενική Κλινική Ψυχολογία. Από το 2005 μέχρι το 2007 ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές, λαμβάνοντας μεταπτυχιακό στην Ειδική Εκπαίδευση (Special Education) από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Saint Louis University of Missouri, των Η.Π.Α.

Από το 2004 μέχρι σήμερα, εργάζεται στο Συνδέσμο Γονέων Ενηλίκων Ατόμων με Νοητική Αναπηρία «Απ. Λουκάς», ως υπεύθυνος ψυχολόγος του Πρότυπου Κέντρου Ημέρας του Συνδέσμου .Από το 2007 εργάζεται ως ψυχολόγος του Κέντρου Οικογενειακής Καθοδήγησης του Πολυδύναμου Κέντρου Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων». Συμμετείχε ως σύνεδρος και εισηγητής σε διάφορα συνέδρια και σεμινάρια, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια παραδίδει διαλέξεις ψυχοκοινωνικού περιεχομένου για εθελοντικά σωματεία, σχολεία και οργανώσεις.

Αγγελική Μιχαήλ

Παιδαγωγος


Η Αγγελική Μιχαήλ γεννήθηκε στην Λεμεσό και φοίτησε στο Λανίτειο Λύκειο Α’ Λεμεσού. Το 2002 εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών «Τμήμα Πολιτικών Επιστημών». Μετά παρέλευση τεσσάρων χρόνων απεφοίτησε και από τα δύο τμήματα της Σχολής «Πολιτικές Επιστήμες – Κοινωνιολογία». Ακολούθως συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου «Ρόδος» στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, όπου αποφοίτησε με «Άριστα», το 2010. Έκτοτε απασχολείται στο Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών «Αμάλθεια» του Πολυδύναμου Κέντρου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», ως παιδαγωγός και υπεύθυνη του Προγράμματος.

Μαρία Κάσινου

Παιγνιοθεραπεύτρια


Η Μαρία Κάσινου σπούδασε ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Deree στην Αθήνα και στο European University στην Κύπρο. Στην συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές τις σπουδές στην Αγγλία στο πανεπιστήμιο Canterbury Christchurch University στο Λονδίνο σε συνεργασία με το Academy of Play and Child Psychotherapy.

Έχει ειδικευτεί και εργάζεται με τη μέθοδο της Παιγνιοθεραπείας, ως μία μορφή Ψυχοθεραπείας που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους που αξιοποιεί τόσο λεκτικά όσο και μη λεκτικά μέσα έκφρασης.

Eίναι Certified Registered Play Therapist και είναι μέλος του συνδέσμου BACP (British Association for Counselling and Psychotherapy).